Asociatia Pro DemocratiaComunicat de presa APD Timisoara - 20 septembrie 2014Subiect: Parlamentul Tinerilor - editia a VI-a.

 
Asociatia Pro Democratia (APD), in parteneriat cu Camera Deputatilor si Fundatia Hanns Seidel, organizeaza la Palatul Parlamentului, in perioada 21-23 noiembrie 2014, Parlamentul Tinerilor - editia a VI-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Romaniei pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum si in sedinta de plen.

Prin acest proiect organizatorii isi propun sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei, rolului si functiilor Parlamentului in cadrul celorlaltor institutii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta in mod real activitatea parlamentara.

Evenimentul se adreseaza tinerilor liceeni majori si studentilor cu varsta de cel mult 25 de ani.
Tinerii care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie prin completarea  acestui formular , transmiterea CV-ului si elaborarea unei initiative legislative. Documentele vor fi trimise doar in format electronic la adresa de e-mail  pt2014@apd.ro  pana pe 1 noiembrie 2014, ora 23:59.

Selectia candidatilor se va face pe baza punctajului obtinut in evaluarea CV-ului si a unei initiative legislative pe care aplicantii trebuie sa o propuna in momentul inscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputatilor stabilite de organizatori:
 • Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale;
 • Comisia pentru mediu si echilibru biologic;
 • Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport;
 • Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa.

  APD va asigura participantilor masa iar, pentru persoanele din afara Bucurestiului, organizatorii vor asigura atat cazarea cat si transportul.

  In documentele anexate puteti gasi un model pentru redactarea propunerii legislative si a expunerii de motive, respectiv regulile de procedura aplicabile in cadrul Parlamentului Tinerilor si programul evenimentului.

  Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Iuliana Iliescu, coordonatoarea proiectului, la numarul de telefon 0751/194.718 sau pe email:  iuliana.iliescu@apd.ro 

  Cu stima,
  Sociolog Marius Matichescu,
  Presedinte Club APD Timisoara

   Anexa 1  - model (exemplu) redactare propunere legislativa
   Anexa 2  - model (exemplu) redactare expunere de motive
   Anexa 3  - regulamentul de participare in cadrul proiectului
   Anexa 4  - programul evenimentului Parlamentul Tinerilor - editia a VI-a
 •