Asociatia Pro DemocratiaArticol pentrutimisoara.ro, 8 august 2014

Inca o dovada a cat de bine merg lucrurile in Primaria Timisoara
www.pentrutimisoara.ro, Ovidiu Icobescu, 8 august 2014
Sursa: http://www.pentrutimisoara.ro/stiri_timisoara/inca-o-dovada-a-cat-de-bine-merg-lucrurile-in-primaria-timisoara.html

Sursa: http://www.pentrutimisoara.ro/wp-content/uploads/2014/08/Nicolae-Robu-Traian-Stoia-013221.jpg

Clubul Timisoara al Asociatiei Pro Democratia a solicitat Primariei Timisoara, la inceputul lunii iunie 2014, copie dupa doua rapoarte care conform legii trebuiau prezentate la inceputul anului in sedinta Consiliului Local, acest lucru nefiind respectat pana in prezent.

Este vorba de raportul "privind starea economica, sociala si de mediu", prin care se urmareste realizarea unei radiografii a starii de fapt privitor la economia, mediul social si mediul inconjurator la nivel de comune, orase si municipii. Acest tip de raport trebuie prezentat consiliilor locale la inceputul fiecarui an, pentru ca pe baza lui primarul sa elaboreze proiectele de strategii privind starea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale (Legea 215/2011, art.63, alin.3, lit.c).

Cel de-al doilea raport, "asupra situatiei gestionarii bunurilor unitatii administrativ-teritoriale", este obligatoriu atat pentru localitati cat si pentru judet, responsabilitatea intocmirii lui si a prezentarii acestuia in cadrul sedintelor de consilii revenind primarilor si respectiv presedintelui de consiliu judetean, conform articolului nr. 122 din Legea 215/2001 (actualizata 2013).

Cele doua rapoarte nu au fost pe ordinea de zi a Consiliului Local, asa cum prevede legea.

Asociatia Pro Democratia a primit raspunsul de la primarie in 30 de zile, chiar daca era vorba de copii dupa rapoarte, in timp ce Consiliul Judetean Timis pentru aceeasi cerere a trimis raspunsul in 6 zile. Mai mult Consiliul Judetean a demonstrat prin raspuns ca a respectat legea.